jueves, 29 de enero de 2009

LA REGIDORIA D'ESPORTS ESPERA TINDRE FINALITZADA LA CIUTAT DE RUGBI PER A FINALS D'ANY

Les instal·lacions esportives acabaran mig any més tard del termini establit.
La zona de joc de rugbi de l'antic llit del Túria tindrà gespa artificial i les instal·lacions tindran un servici de bar.

Juan Castro, president de la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana, s'ha reunit este matí amb Cristóbal Grau, Regidor d'Esports de l'Ajuntament de València, amb la intenció d'esbrinar els terminis d'execució de la Ciutat del Rugbi i exigir unes instal·lacions dignes.
Estes instal·lacions, que es va preveure que estigueren finalitzades l'1 de juny d'enguany, patiran un sensible retard i s'espera tindre-les finalitzades a finals de l'any.
Durant la reunió de treball, el Regidor d'Esports de l'Ajuntament de València ha exposat la bona voluntat del consistori per a dur a terme estes obres en el menor termini de temps possible. De fet, Cristóbal Grau sap de les dificultats amb què es troben els clubs de la ciutat, ja que només hi ha dos camps per a practicar rugbi, i ha mostrat el seu compromís per aconseguir avanços.
La crisi que afecta les empreses constructores ha passat factura en la construcció de la Ciutat del Rugbi. Per culpa d'estes dificultats econòmiques, el retard en la construcció del complex s'ha fet evident.
A pesar de tot, el projecte es troba aprovat tant per l'Ajuntament com per l'empresa constructora. Per este motiu, l'inici de les obres s'espera que siga imminent per a aconseguir que el rugbi tinga el seu llar a finals d'enguany.
Juan Castro, president de la Federació Valenciana, va defendre durant la reunió la postura de l'ens que presidix, ja que durant les últimes legislatures se'ls ha promés unes instal·lacions que mai han arribat: "Hem fet l'exposició de la cronologia dels últims 20 anys en què se'ns va prometre que tindríem instal·lacions dignes. Inclús es van presentar projectes per a la construcció de camps en l'antic llit del riu o on s'està construint el nou Mestalla. Esta vegada no deixarem passar esta oportunitat i farem que isca avant".
Castro va afirmar que creuen en la bona voluntat de l'Ajuntament però que el seu càrrec com a president li obliga a "defendre el rugbi valencià i vetlar pel compliment de les promeses adquirides per les administracions".
A més, Castro i Grau han arribat al compromís d'estar en comunicació permanent per a seguir l'evolució de les obres.
Així mateix, el president de la Federació Valenciana de Rugbi ha exposat a Grau la necessitat que les noves instal·lacions tinguen una sala de musculació, ja que resulta necessari per a este esport. Respecte d'això, Grau ha acceptat estudiar la proposta i intentar incloure-la davall les graderies dels camps amb una extensió de 70 metres aproximadament. D'altra banda, l'Ajuntament farà millores en l'antic llit del Túria perquè esta zona esportiu compte amb gespa artificial i amb un servici de bar i banys públics per als usuaris.