jueves, 4 de septiembre de 2008

Els àrbitres nacionals es posaran al dia de les noves regles en La Petxina

El Complex Esportiu i Cultural La Petxina serà des de demà la seu del Curs d'Actualització d'Àrbitres Nacionals de rugbi. Este congrés, que es realitza a València cada any des de 2006, permetrà als col·legiats conéixer les noves regles aprovades per la Federació Internacional de Rugbi (IRB) i aplicar-les en el nou curs.

Un total de 70 àrbitres nacionals participaran en este curs. Esta cita permet als assistents conéixer i aplicar la nova normativa analitzant partits, perfeccionar l'ús del xiulet, de la comunicació gestual i de les targetes, entre altres activitats.

A més, deu avaluadors s'encarregaran de jutjar i puntuar les aptituds físiques dels àrbitres. Esta anàlisi particular de cada assistent serà enviat al Comité Nacional d'Àrbitres que ho tindrà molt present per a decidir els ascensos i descensos de categories.

Entre les proves físiques, els col·legiats han de superar el test de JAM, una prova de 14 minuts de duració en què es trota, esprinta i camina de la mateixa manera que es fa durant el transcurs d'una trobada.

D'altra banda, les variacions en les regles de joc es van aprovar el passat 1 d'agost per la Federació Internacional de Rugbi. Esta nova normativa va ser provada durant els últims anys en alguns països i en l'actual Súper 14 i s'ha decidit instaurar en la temporada europea.

Les noves normes afecten variacions sobre l'àrbitre assistent, el touch, el llançament, el maul, la melé, les sancions i el placatge.